sobota, 23. oktober 2010

Ljubljanski grad in povabilo na čaj...

Da zna biti oktober že presneto mrzel mesec smo občutili v petek zjutraj, ko smo se podali na naš obisk Ljubljanskega gradu. Ja, prav prijetno je bilo, če so bile naše roke v rokavicah, kapa na glavi in šal okrog vratu.
No, malo nas je pogrel vzpon na hrib, kjer stoji grad. Ogledali smo si dvorišče gradu in si predstavljali kje so se sprehajale grajske gospodične in pogumni vitezi.
gradu smo se spustili po zelo strmi poti na stari trg. Naredilili smo še kratek sprehod po starem mestnem jedru potem pa z največjim veseljem sprejeli prijazno povabilo Issinih staršev, ki sta nas vseh 40 prvošolskih junakov povabila na topel čaj v pravi DVORNI BAR.
Vse v stilu, ni kaj! Namestili smo se v udobne stole  in počasi srkali topel čaj. Zares grajsko! Razvajali so nas kot prave prince in princeske.

Čaj nas je ogrel in ob gledanju risank nam je bilo zabavno, pa še toplo. 







Tudi zunaj so sončni žarki že topili meglo in zunaj nas je pozdravilo toplo sonce.

Zares en velik HVALA Issi in njenima prijaznima mamici in očku, ki sta nas tako lepo pocrkljala!

petek, 22. oktober 2010

sobota, 2. oktober 2010

1.a že veliko zna!

 To so naše dlani! Prelepe slike, kaj ne? Pri likovnem pouku smo kombinirali risanje z voščenko in slikanje z vodenimi barvicami. Nastala je prava čarovnija, saj smo ugotovili, da vodene barvice ne prekrijejo površin, ki so pobarvane z voščenko.
 Ste že slišali za našo "hitro pošto"? Učenci, ki so hitra pošta, vsak dan poskrbijo, da so učbeniki, delovni zvezki in puščice na "pravem naslovu". Tako se učimo tudi branja oziroma prepoznavanja besed, saj mora hitri poštar prebrati kar nekaj imen!
Link kocke uporabljamo pri matematičnih igricah. Tokrat smo številu prirejali količino kock. Na primer: "Sestavi število 5" Učenci so sestavili stolpec s 5 kockami in primerjali višino stolpca s sosedom na desni in sosedom na levi strani. Iz določenega števila kock pa smo ustvarjali tudi drugačne oblike.

 Ker ob petkih lahko v šolo prinesemo tudi svoje igrače, smo jih tokrat v jutranjem krogu predstavili tudi svojim sošolcem. Pomemben učni cilj v prvem razredu je tudi sporočanje, ki mu vsak dan posvetimo kar nekaj časa. Vsak od učencev ima priložnost, da pripoveduje in s tem bogati svoj besedni zaklad in izražanje.
Pri športni vzgoji smo se igrali štafetne igre. Uff, kako je bilo vroče!