petek, 26. november 2010

Plazim in lezem



kolaž

 Pri likovnem pouku smo se lotili kolaža. Ker je to naloga, ki zahteva veliko vztrajnosti, smo si nalogo olajšali tako, da sta izdelek naredila dve učenca skupaj.
 Najprej se je bilo potrebno dogovoriti za motiv - žival, nato pa narisati skico, izbrati kombinacijo barv...
 Maks in Maj sta ustvarila pikapolonico
Klara in Anđela sta izdelali simpatičnega medvedka.






Se kaj bojite tele kače? Ne, saj je zelo prijazna pravita Živa in Tia.

 Tudi Zoja in Matevž sta za motiv izbrala medvedka.
 Ježek, teka, teka! Jasmina in Lejla!
 Kaj pa tale sovica? Poglejte kako modro gleda, kot njena ustvarjalca Sonja in Tilen.
Pa še Tarikova sovica!

torek, 16. november 2010

Novemberski pozdrav iz naše učilnice

Joj kako hitro teče čas, že je tukaj november in še malo, pa bomo zakorakali v novo leto. S Suzano sva prav ponosni na najine prvošolce, ki so se že lepo navadili na šolsko delo. V naši učilnici je vse manj  opozoril in veliko je delovne energije in radovednega raziskovanja.
 Pri matematiki smo že pričeli z zapisom števil. Najprej spoznamo zgodbico o številki in skupaj ustvarimo plakat. Učenci na delovne liste zgodbico narišejo in se urijo v zapisovanju posameznega števila. Ko postane zapis roki bolj domač, pa zapišemo še v brezčrtni zvezek.


  Delo po skupinah, kjer smo se igrali in ugbali besede, ki se pričnejo z enakim prvim glasom - Torba, Tabla, Torta...


 Orientacija v prostoru. Učenci so po navodilih polagali ustrezne zamaške na pravo mesto, uporabljali in osvajali smo besede POD, NAD, DESNO, LEVO. V drugi skupini so učenci po navodilih narislai pot od doma do šole.


 Prav zabavne so se nam zdele uganke, ki nam jih je prebrala učiteljica Suzana. Učenci so svoje rešitve narisali na večji format papirja.


 V obdobju jeseni preko različnih dejavnosti spremljamo spremembe v naravi. Pri tokratni dejavnosti smo opazovali drevesa, saj smo pri urah likovne vzgoje risali jesensko drevo. Strukturo debla smo uporabili za oddtis z voščenko. V učilnici pa smo po opazovanju dorisali še veje. Nastali so zelo zanimivi likovni izdelki, ki si jih lahko ogledate v galeriji gardrobe.





 Po jutru se dan pozna! Tako pravi stari rek. Vitaminsko "dobro jutro" nas pozdravi košček jabolka!
Da se vsi počutimo čim bolj prijetno, se moramo med seboj dogovoriti o upoštevanju nekaterih skupnih pravil. Naša skupna pravila so tale:
Oko, ki opazuje
Uho, ki posluša
Usta, ki tiho govorijo
Noge, ki mirno hodijo
Roke, ki pomagajo