sobota, 2. oktober 2010

1.a že veliko zna!

 To so naše dlani! Prelepe slike, kaj ne? Pri likovnem pouku smo kombinirali risanje z voščenko in slikanje z vodenimi barvicami. Nastala je prava čarovnija, saj smo ugotovili, da vodene barvice ne prekrijejo površin, ki so pobarvane z voščenko.
 Ste že slišali za našo "hitro pošto"? Učenci, ki so hitra pošta, vsak dan poskrbijo, da so učbeniki, delovni zvezki in puščice na "pravem naslovu". Tako se učimo tudi branja oziroma prepoznavanja besed, saj mora hitri poštar prebrati kar nekaj imen!
Link kocke uporabljamo pri matematičnih igricah. Tokrat smo številu prirejali količino kock. Na primer: "Sestavi število 5" Učenci so sestavili stolpec s 5 kockami in primerjali višino stolpca s sosedom na desni in sosedom na levi strani. Iz določenega števila kock pa smo ustvarjali tudi drugačne oblike.

 Ker ob petkih lahko v šolo prinesemo tudi svoje igrače, smo jih tokrat v jutranjem krogu predstavili tudi svojim sošolcem. Pomemben učni cilj v prvem razredu je tudi sporočanje, ki mu vsak dan posvetimo kar nekaj časa. Vsak od učencev ima priložnost, da pripoveduje in s tem bogati svoj besedni zaklad in izražanje.
Pri športni vzgoji smo se igrali štafetne igre. Uff, kako je bilo vroče!

1 komentar:

sonce pravi ...

Pogrešamo kakšne nove slikice.