četrtek, 16. september 2010

Jaz in ti mi in vi!

V prvem tednu pouka smo se podovarjali predvsem o nas samih. Kdo smo? Kako nam je ime? Kakšen je naš priimek? Kje živimo?...V drugem tednu pa se veliko pogovarjamo tudi o naši širši okolici. Kdo smo? Kakšne so naše družine? Kaj radi počnemo v prostem času?...Učimo se strpnosti drug do drugega in do drugačnosti.

Spoznavali smo različne izštevanke in igre s prsti. Jure si je sam izmislil prav odlično "igro za dva", všeč pa nam je bila tudi prstna igra Mali pajkec. 
Pri matematiki smo urejali predmete po velikosti. Najprej smo primerjali med seboj sošolce in določili kdo izmet treh je najvišji in kdo najnižji. Dejavnost smo nadaljevali zunaj, na igrišču, v povezavi s poukom športne vzgoje.

Po teku na hribček in nazaj in nekaj razvedrilnih in sprostilnih vaj, smo se lotili naloge. Vsak učenec je voral poiskati 3, po velikosti različne predmete. Razvrstili smo jih na črto igrišča in se igrali trgovino.

Naslednjo uro matematike smo se spoznavali z zaporedjem. Prav koristno smo porabili plastične zamaške in se igrali Tovarno dragocenih ogrlic. Najprej smo, skupaj v krogu ugotavljali v kakšnem zaporedju so "diamanti" na oglici. Kdor je ugotovil. je lahko zaporedje nadaljeval. Nato smo se lotili naloge vsak zase. Zaporedje smo interpretirali tudi z glasom in ritmom. Naj vam prišepnem, da je bila učilnica po dejavnosti kot, da bi v njej eksplodirala bomba, polna zamaškov!

1 komentar:

Unknown pravi ...

Dragi moji, pogrešam vas!