petek, 10. september 2010

Še nekaj utrinkov iz 1.a

Med seboj se že kar dobro poznamo in med nami ni nikogar več, ki bi se počutil osamljeno. Počasi postajamo ena velika družina. Včeraj smo izkoristili sončne žarke in se opremljeni z ruticami in kapami, odpravili raziskovat šolsko okolico. Obiskali smo tudi vrtec v Kašlju in se malo poigrali na njihovem igrišču.
Ko smo se vrnili v razred smo pokukali v čarobno škatlo! Joj koliko novih zakladkov se je znašlo v njej. Naši palčki so bili zares pridni. Hvala palčki! Naš razredni palček se je odločil, da v čarobno škatlo danes lahko pokukajo tisti učenci, ki so bili še posebno pridni med pospravljanjem učilnice.

Pri matematiki smo iskali "vsiljivca", to je tisti predmet v skupini, ki nima enake lastnosti kot drugi člani skupine. Danes so učenci že sami sestavljali slikovne uganke in marsikateri sva bili z učiteljico Suzano komaj kos.
Za razvijanje spretnih prstov, smo se malo poigrali s plastelinom. Ustvarjali  smo različne  oblike in ga razvrščali po barvah.

Pri likovnem pouku smo narisali svoje šolske torbice, ki smo jih danes prinesli v šolo, da bodo domov odnesle naše izdelke. Prisluhnili smo pravljici o Lučki in njeni torbici, nato pa opisali svojo torbico. Za risanje smo uporabili voščenke.

Ker je bil danes prav zaspan dan, smo naš šolski dan in prvi šolski teden zaključili s kratkim počitkom. Skoraj bi vsi zaspali.

Z učiteljico Suzano vam želiva prijeten in sonca poln vikend, veseliva pa se že novega šolskega tedna.

Ni komentarjev: