torek, 7. september 2010

Pa se je pričela šola!

Lepo pozdravljeni na obisku v našem prvem razredu, ki je zares ENA A! Trudili se bomo, da se bomo imeli celo leto odlično, se veliko novega naučili in komaj čakali vsako novo jutro, ko se dobimo skupaj s prijatelji v naši novi Osnovni šoli Kašelj. Veseli bomo, če boste velikokrat pokukali k nam in tudi kaj pokomentirali. Pa poglejte nekaj utrinkov današega pouka.

Vrtiljak
Danes smo se igrali vrtiljak. Preko gibanja in vrtenka v krogih smo prešli na grafomotorično vajo - risanje v krogih. Naša igra je izgledala takole. Vsak učenec je imel v roki voščenko po lastnem izboru. Risali smo ob glasbi. Kadar je bila glasba tiha smo vrteli mali vrtiljak (risali gibanje v majhnih krogih), z naraščanjem jakosti glasbe pa je naraščala tudi velikost krožnega gibanja voščenke v roki. Poizkusili smo risanje z obema rokama in ugotovili, da nas ena roka veliko bolj uboga. Nalogo smo nadaljevali v brezčrtnih zvezkih. Izbrali smo barvico in najprej pričeli z risanjem čisto majhnega vrtiljaka. Dokler je glasba igrala, se je naš vrtiljak vrtel. Vsak naslednji vrtiljak je bil drugačne barve in večji od prejšnjega. Uf, na koncu se nam je že pošteno vrtelo in komaj smo čakali na dopoldansko malico.





Kaj imamo radi?
Cilj naše druge dejavnosti je bila naša tedenska tema: Spoznajmo se. V prvem tednu pouka veliko časa posvetimo spoznavanju, tako prijateljev, kot šole, učiteljic in drugih delavcev šole. Danes smo iskali napše skupne lastnosti. Spoznali smo, da imamo radi veliko enakih stvari. V delovnem zvezku smo spoznali deklico Lučko in spoznali kaj ima rada ona.

Ni komentarjev: